Ondernemingsnummer 0760.931.643 - Bankrelatie: KBC BE16 7310 5027 5374

Wandelgroep aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw onder nummer 7403

CONTACT: natuurwandelaars@telenet.be &  info@natuurwandelaars.eu

Telefoonnummers (enkel indien dringend) 0486-408884 (Gilbert Roels) - 0478-881546 (Eric Willocx)


Antonio Vivaldi: Le Quattro Stagioni

Wie & Wat?

Natuurwandelaars met stevig zomerprogramma

Regio magazine Goeiedag - 2 april 2024 

Wandelgroep Natuurwandelaars, gesticht is 2021, telt nu al een honderdtal leden en die gaan zich deze zomer niet vervelen.

“Natuurwandelaars biedt traditioneel maandelijks een korte (8 à 10 km) en een langere (zowat 20 km) wandeling in groep aan. Alle wandelingen zijn gericht op het beleven van de natuur. Met extra aandacht voor natuurgebieden en bezienswaardigheden,” aldus voorzitter Gilbert Roels. “Daarnaast zijn er deze lente en zomer een aantal extra activiteiten, waaronder twee busreizen.”

Op zondag 21 april staat het westelijk deel van de Groene Wandeling van Leefmilieu Brussel op het programma (20 km). Met de natuurgebieden van o.a. de Vogelzangvallei, het Scheutbos en het Wilderbos

Voor woensdag 1 mei is een dagprogramma in het Hageland en Aarschot gepland. Met een gezamenlijke voormiddagwandeling (8 km) en met in de namiddag keuze tussen een stadsbezoek met gids of een tweede wandeling (9 km)

Op zondag 2 juni verlenen de Natuurwandelaars hun medewerking aan het Feest in het Landschap van Regionaal Landschap Brabantse Kouters in Brussegem. Met een bewegwijzerde Natuurwandeling van 9 km en door het begeleiden van een Erfgoedwandeling van de gemeentelijke heemkring Soetendaelle (7 km).

De eerste busreis is gepland voor zaterdag 8 juni. Dan staan het Heuvelland en de Kemmelberg op het programma. Met een gezamenlijke voormiddagwandeling (9 km) rond werelderfgoed sites van WO I en met een deskundige gids. In de namiddag kan men kiezen tussen een stevige wandeling van 11 km, met natuur en WO I als thema, of een bezoek aan de commandobunker Kemmel, gevolgd door een bezoek aan een wijndomein.

Een tweede busreis is er op zaterdag 3 augustus. Met een wat avontuurlijke dagtocht van 22 km en zowat 500 hoogtemeters tussen Eupen en het Signal de Botrange over etappe 3 van de Venntrilogie, recent uitgeroepen tot beste nieuwe Benelux wandelroute van het jaar. En met een wandelaarsontbijt ter plaatse.

Tenslotte is er op zaterdag 24 augustus een feestelijke kermiswandeling van Dendermonde naar Merchtem (22 km)

Alle info over deze en andere wandelingen is te vinden op de website www.natuurwandelaars.eu of via het email adres natuurwandelaars@telenet.be.

Bovenstaande foto's zijn genomen tijdens de Doode Bemde wandeling (Neerijse - 9 km) en Kunst in het Maarkedal (Etikhove - 18 km)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Natuurwandelaars stellen programma voor vierde levensjaar voor

De vzw Natuurwandelaars, een wandelverenging met hoofdzetel in Merchtem, start in januari aan haar vierde levensjaar. De onafhankelijke vzw, die momenteel zowat 80 leden telt, organiseert doorheen het jaar tal van wandelingen. Van kleinere wandelingen en halve dagtochten tot dagtochten en zelfs een vierdaagse tocht in Duitsland.

Het Laatste Nieuws - Tom Vierendeels 30-10-23

  “Wij richten ons op een specifieke groep van actieve wandelaars die niet zomaar kilometers willen stappen, maar écht de natuur willen ervaren en beleven”, luidt het. “Daarom organiseren we geleide natuurwandelingen in kleine of middelgrote groep. Het gaat om enerzijds korte wandelingen van 8 à 10 kilometer, tot middellange tochten van om en bij de 20 kilometer. Onlangs trokken we nog naar het Zoniënwoud voor de Groenendaalwandeling waarbij we gegidst werden door gedeputeerde Gunther Coppens en bioloog Frans Arijs. Elke groepswandeling heeft ook een bepaald thema. Verplaatsingen doen we via carpooling of met het openbaar vervoer.”

  Komend jaar staan minstens 25 wandelingen op het programma. Korte wandelingen zoals de Vierbekenwandeling in Dilbeek, de Ter Rijstwandeling in Pepingen en De Doode Beemdenwandeling in Neerijse. Dagtochten zijn er onder meer in Maarkedal, het Hageland en in Essen-Kalmthout. We trekken ook naar de Duitse Vulkaan-Eifel voor een vierdaagse tocht.

  Wie zin heeft om deel te nemen aan deze wandelingen, kan zich inschrijven via info@natuurwandelaars.eu. Het lidgeld bedraagt vijftien euro, waarvoor je een officiële lidkaart van Wandelsport Vlaanderen, een attest voor terugbetaling van het lidgeld door de mutualiteit en een kortingskaart van twintig procent bij Topsport Lebbeke krijgt. Elk lid moet minstens drie keer per jaar meewandelen. Meer informatie is te vinden op www.natuurwandelaars.eu.

  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Natuurwandelaars vzw start tweede werkjaar

   

  Je hebt verschillende soorten wandelaars:

  Zoals wandelaars die een uurtje ergens rond een kerktoren wandelen en dan twee uren pinten gaan drinken.

  Of wandelaars die voor een stevige tocht op pad gaan om de natuur en af en toe ook een snuifje avontuur te beleven.

  Natuurwandelaars vzw focust, zoals je al begrepen hebt, op natuur- en avontuurbelevenis.

   

  Natuurwandelaars vzw wil niet in de plaats treden van bestaande wandelverenigingen maar richt zich met een specifiek product naar een specifieke groep van wandelaars. Wandelaars die niet zomaar kilometers willen lopen maar de natuur willen ervaren en beleven.

   

  Natuurwandelaars vzw is een onafhankelijke, gemeente-, provincie- en landsgrenzen overschrijdende vereniging.

  En wil aan geëngageerde wandelaars, in kleine of middelgrote groep, een aantal geleide natuur- en avontuurtochten aanbieden, en dat zowel in België als in het buitenland.

  Het zal daarbij gaan om zowel middellange tochten van  om en bij de 20 km als om kortere wandelingen van 8 à 12 km. Al dan niet begeleid door een natuur- en/of streekgids. De buitenlandse wandelingen kunnen eventueel meerdaagse tochten zijn.

  Al de door Natuurwandelaars aangeboden wandelingen zijn thematisch. De focus ligt daarbij op landschap, natuur, beleveniswaarde,  bezienswaardigheden, erfgoed en soms (bijkomend) streekproducten.

  Zomaar kilometers om de kilometers wandelen, kan en mag nooit de bedoeling zijn.

   

  Natuurwandelaars vzw wil ook een informatieplatform aanbieden voor in natuur- en avontuurtochten geïnteresseerde wandelaars.

  Dit gebeurt via

  - Deze uitgebreide website over wandelen, wandelbestemmingen, wandelactualiteit en wandelproducten.

  - Een tweemaandelijkse online nieuwsbrief voor de leden

   

  Natuurwandelaars vzw is lid van:

                      Grote Routepaden vzw, Sentiers de Grande Randonnée asbl, Natuurpunt vzw,                       Routeplanner RouteYouNodeMapp (Wandelknooppunten) en Eifelverein e.V.

  Natuurwandelaars vzw is als WANDELGROEP aangesloten bij Wandelsport Vlaanderen vzw met aansluitingsnummer 7403.

  Leden van de wandelgroep genieten hierdoor dus van allerlei voordelen (verzekering, kortingen, Wandelen.be magazine enz.)

   

  De vzw Natuurwandelaars werkt daarnaast samen met onder andere:

  Regionaal Landschap Brabantse Kouters vzw, Agentschap Natuur & Bos, de vzw Natuurpunt vzw. De Wandelkrant

  Met toeristische diensten in binnen- & buitenland en met andere organisaties en verenigingen die aansluiten bij haar doelstellingen.

  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

  Nieuwsbrief

  Door op Nieuwsbrief 1, 2, 3 enz. te klikken

  kan je hieronder onze tweemaandelijkse online-nieuwsbrief lezen.

   

  Nieuwsbrief 1
  PDF – 868,7 KB 802 downloads
  Nieuwsbrief 2
  PDF – 690,4 KB 738 downloads
  Nieuwsbrief 3
  PDF – 463,6 KB 626 downloads
  Nieuwsbrief 4
  PDF – 486,1 KB 449 downloads
  Nieuwsbrief 5
  PDF – 481,6 KB 463 downloads
  Nieuwsbrief 6
  PDF – 484,5 KB 432 downloads
  Nieuwsbrief 7
  PDF – 484,1 KB 312 downloads
  Nieuwsbrief 8
  PDF – 507,5 KB 341 downloads
  Nieuwsbrief 9
  PDF – 484,6 KB 299 downloads
  Nieuwsbrief 10
  PDF – 456,5 KB 276 downloads
  Nieuwsbrief 11
  PDF – 453,5 KB 285 downloads
  Nieuwsbrief 12
  PDF – 686,8 KB 197 downloads
  Nieuwsbrief 13
  PDF – 468,9 KB 192 downloads
  Nieuwsbrief 14
  PDF – 486,2 KB 161 downloads
  Nieuwsbrief 15
  PDF – 446,9 KB 151 downloads
  Nieuwsbrief 16
  PDF – 522,2 KB 119 downloads
  Nieuwsbrief 16 Extra 2023
  PDF – 460,0 KB 36 downloads
  Nieuwsbrief 17
  PDF – 833,8 KB 98 downloads
  Nieuwsbrief 18
  PDF – 522,9 KB 43 downloads
  Nieuwsbrief 18 Extra
  PDF – 451,9 KB 38 downloads
  Nieuwsbrief 19
  PDF – 527,7 KB 41 downloads
  Nieuwsbrief 19 Extra
  PDF – 522,8 KB 31 downloads
  Nieuwsbrief 20 Pdf
  PDF – 579,8 KB 19 downloads

  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

  CONTACT: natuurwandelaars@telenet.be &  info@natuurwandelaars.eu

  Telefoonnummers (enkel indien dringend) 0486-408884 (Gilbert Roels) - 0478-881546 (Eric Willocx)

   

  °°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°

  Voor meer informatie over De Wandelkrant en RouteYou, klik gewoon op de logo's hieronder